Si tens algun dubte o qüestió que no quedi recollit a continuació, pots contactar amb nosaltres.
A qui van dirigits els cursos?
Els cursos van dirigits a treballadors en actiu, professionals autònoms i desocupats que vulguin formar-se en tecnologia i/o reciclar les seves aptituds amb el reconeixement de les principals tecnologies del món IT.
Els cursos estan orientats a persones del sector TIC amb una activitat vinculada amb el desenvolupament, producció, comercialització i ús intensiu de les tecnologies de la informació i les comunicacions.
No es podrà participar en els cursos si es dóna alguna de les següents casuístiques: excedència laboral o baixa laboral de qualsevol tipus.
On es faran els cursos?
A la fitxa de cada curs trobareu la informació específica relacionada amb la modalitat d’impartició de cada acció formativa.
¿Què significa modalitat Live Virtual Class (LVC)?
La modalitat Live Virtual Class (LVC) es tracta d'un format d'aula virtual, en un entorn d'aprenentatge on el tutor-formador i l'alumnat interactuen, de manera concurrent i en temps real, a través d'un sistema de comunicació telemàtic de caràcter síncron que permet dur a terme un procés d'intercanvi de coneixements amb la finalitat de possibilitar l'aprenentatge de les persones que participen a l'aula.
* Totes les accions formatives preveuen la realització d’almenys una sessió presencial.
Aquesta modalitat té la mateixa consideració que un curs presencial, de manera que es registrarà l'accés i l'assistència dels participants en cadascuna de les sessions virtuals.
A tenir en compte: per a l'avaluació de l'alumnat es tindrà en compte el còmput total de les hores de formació assistides.
És recomanable l'ús de la càmera encesa durant tota la sessió formativa
Què significa exactament que són cursos oficials?
Que són temaris oficials del fabricant corresponent en cada cas, orientats a preparar els alumnes a adquirir les competències necessàries per poder superar els corresponents exàmens de certificació oficial, reconeguts internacionalment, per acreditar els seus coneixements.
A la fitxa de cada curs trobareu la informació específica relacionada amb la certificació associada a cada acció formativa i en quins casos l’examen està inclòs en la realització del curs.
Són 100% subvencionats?
Tota la formació i les actuacions d’orientació, així com tots els materials i equipaments necessaris per realitzar-la són completament subvencionats pel Consorci per a la formació Contínua de Catalunya.
Què haig de fer per a participar-hi i poder accedir a una plaça?
Si vols participar en algun dels cursos oferts, us heu d'inscriure a través del web. Rebreu un correu automàtic de confirmació de la preinscripció que us indicarà com fer la prova de nivell.
Un cop realitzada aquesta prova rebreu un mail on se us informarà de la documentació que haureu de lliurar per validar la vostra candidatura. Posteriorment, si es compleixen els requisits de la convocatòria. Un cop finalitzat tot el procés, es notificarà als alumnes admesos.
*En alguns projectes es requerirà presentar la documentació que acrediti nivell d’estudis informat en la inscripció.
La preinscripció i la prova de selecció són obligatòries per poder fer un curs?
Efectivament, són dos requisits previs i necessaris per a poder optar a una plaça.
Quina documentació cal enviar per formalitzar la preinscripció a un curs?
Un cop hagis realitzat la preinscripció al curs i perquè puguem comprovar que compleixes els requisits de la convocatòria, hauràs de facilitar-nos la següent documentació:
Aquesta documentació és imprescindible per tal de poder formalitzar la sol·licitud de participació als cursos.
Quin perfil professional haig de tenir per participar als cursos?
En els cursos Tècnics és recomanable que tingueu, com a mínim, formació a nivell de Cicles Formatius de Grau Superior o Formació Professional de Grau II (FP-II), dins les branques de Telecomunicacions, Electricitat, Electrònica o Informàtica. En cas de no tenir cap d’aquestes titulacions, se us podrà valorar la vostra experiència professional i els cursos realitzats sobre aquests àmbits mitjançant el CV.
En els cursos de Microsoft Office és recomanable que tingueu alguns coneixements a nivell d’usuari de les diferents eines del paquet Office (Excel, Word, PowerPoint, Access…). En cas de no tenir cap coneixement es podran realitzar els cursos de nivell inicial.
D’altra banda, independentment de la vostra via d’accés, haureu de passar la prova de selecció, la qual té com objectiu seleccionar el grup de persones candidates que podran aprofitar més el curs, en base als seus coneixements previs i el seu perfil professional.
Com es fa la selecció dels alumnes que hagin realitzat la prova de selecció?
La selecció es durà a terme entre els alumnes inscrits a cada curs. És un requisit obligatori estipulat pel Consorci amb l'objectiu de garantir l'homogeneïtat dels grups i la constatació d'un nivell mínim de coneixements per part de l'alumne que garanteixin un correcte aprofitament de la formació. La prova de selecció es compondrà del resultat d'un examen tipus test i la valoració del CV si s'escau.
No serà possible fer una prova de selecció sense la preinscripció prèvia en el curs.
Un cop feta la preselecció s'assignaran les places entre els alumnes aplicant els criteris estipulats pel Consorci.
S'intentarà, en la mesura del possible, distribuir al màxim el nombre de places total de tot el programa entre el nombre més gran d'alumnes diferents per garantir un accés democràtic a l'oferta formativa.
Com sabré si he estat admès?
Un cop realitzades les proves de selecció i el procés d’avaluació publicarem la relació d’admesos en l’apartat corresponent d’aquest web: Llistat d'admesos
També us n’informarem a través de correu electrònic.
Com m’avaluaran?
L’avaluació serà contínua, amb l’objectiu que pugueu anar coneixent el vostre progrés en la matèria estudiada. Es tindrà en compte tant l’assistència al curs, la qual ha de ser d’un mínim del 75% i dels resultats obtinguts a les diferents proves que es realitzin. Superar aquesta avaluació contínua us servirà per obtenir el Certificat d’aprofitament o assistència.
Existeix la possibilitat de suspensió ocasional d'una convocatòria?
Les convocatòries publicades en aquesta web estan subjectes a un nombre mínim de candidats per curs que faci viable la impartició de l'acció formativa. En cas de suspensió, s'informarà a l'alumne per tal d'adreçar-lo a una altra convocatòria del curs en el que estigui interessat.
Hi ha algun tipus de penalització si abandono el curs que estic fent?
Sí. Des de PUE s'aplicarà una penalització, als alumnes que abandonin els cursos sense causes justificades, de no poder realitzar durant un any cap altre curs d'aquest programa subvencionat pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya.
Els alumnes que no acabin els cursos amb aprofitament, no podran fer l'examen de certificació oficial independentment de la seva condició de PUE Alumni.
S’inclouen les certificacions oficials dins dels cursos?
El projecte formatiu inclou tota la part de docència, així com tots els materials i equipaments necessaris per realitzar la formació. Les certificacions oficials no estan incloses dins del projecte.
Com a benefici per als membres del nostre col·lectiu PUE Alumni, sempre que participin en el projecte amb aprofitament i avaluació positiva, tindran la possibilitat d’accedir a certificar-se sense cost. A la fitxa de cada curs s’indica quina certificació entraria donada la condició de PUE Alumni.
Què és el PUE Alumni?
PUE Alumni és un programa que hem creat a PUE per al col·lectiu d’estudiants i professionals de perfils tecnològics que ofereix una sèrie d’avantatges i té com a objectius principals:
Pots ampliar la informació sobre el programa PUE Alumni i donar-te d’alta a l’apartat PUE Alumni d’aquesta web.
On es faran les certificacions oficials?
Els PUE Alumni que participeu en el projecte formatiu amb aprofitament, i per tant, tingueu la possibilitat de certificar-vos, realitzareu l’examen oficial a través de l’opció Online Proctored que permet atendre l’examen de certificació des de qualsevol ubicació amb una simple connexió a internet.
En aquells exàmens que el fabricant no preveu la realització online, es farà l’examen a les nostres instal·lacions de PUE.
Hi haurà algun problema si no tinc cap coneixement d’anglès?
És recomanable tenir un bon nivell de coneixements d’anglès pel tipus de continguts que s’imparteixen i atenent a que molts continguts docents oficials es troben en aquest idioma.
En el procés de selecció d’alumnes es tindran en compte els coneixements d’anglès de les persones candidates, en aquells casos que sigui necessari.
Puc fer més d’un curs a la vegada?
Podeu inscriure-us a tots els cursos que siguin del vostre interès.
Podeu realitzar més d’un curs, sempre i quan no es superin 8 hores diàries ni 40 hores setmanals de formació.
No es podrà fer la mateixa acció formativa més d’una vegada.
Amb qui he de parlar si tinc cap dubte?
Podeu contactar amb nosaltres mitjançant el següent formulari de sol·licitud d’informació o trucant-nos al 93 206 02 49 indicant que el motiu de la vostra trucada és en relació a un projecte de formació subvencionada.
Iniciatives de Formació subvencionades per aquests organismes: